KALENDAR AKTIVITI PERMOHONAN KPLI AMBILAN JUN 2010


D. KALENDAR AKTIVITI PERMOHONAN KPLI AMBILAN JUN 2010

Bil Aktiviti Tarikh
1 Iklan permohonan KPLI Ambilan Jun 2010. 07 Februari 2010
2 Permohonan dibuka (Permohonan dibuat secara online).
Nombor PIN boleh didapati di Bank Simpanan Nasional seluruh negara. 08 Februari 2010
3 Permohonan ditutup.
(Pindaan atau perubahan maklumat permohonan boleh dibuat sehingga tarikh tutup). 21 Februari 2010
4 Semakan nama calon yang berjaya menduduki Ujian MTeST secara online. 9 Mac 2010
5 Ujian MTeST seluruh negara (Sila bawa Tiket Panggilan Ujian). 13 Mac 2010
6 Semakan online nama calon berjaya dipanggil temu duga.
(Pemohon yang berjaya dikehendaki mencetak Surat Panggilan Temu Duga, Borang Butiran Diri dan Helaian Pernyataan Hasrat melalui Internet).
12 April 2010
7 Temu duga KPLI Ambilan Jun 2010.
(Sila bawa bersama Surat Panggilan Temu Duga , Borang Butiran Diri dan Helaian Penyataan Hasrat yang dicetak melalui Internet yang telah dilengkapi).
19 hingga 30 April 2010
8 Semakan Tawaran calon berjaya ke Institut Pendidikan Guru (IPG).
(Calon boleh mencetak surat tawaran sementara melalui internet. Surat Tawaran Rasmi boleh didapati selepas melapor diri di IPG). 07 Jun 2010
9 Pendaftaran calon di Institut Pendidikan Guru.
(Calon yang melapor diri boleh mendapatkan Surat Tawaran Berkursus di Institut Pendidikan Guru yang ditetapkan selepas mendaftar). 28 Jun 2010

Perhatian : Aktiviti dan Tarikh yang dinyatakan tertakluk kepada perubahan semasa.

***************************************************************************************************

Sila hubungi alamat berikut sekiranya ada sebarang pertanyaan berkaitan permohonan :
  BAHAGIAN PENDIDIKAN GURU
KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA
ARAS 3, BLOK E13, PARCEL E
KOMPLEKS PENTADBIRAN KERAJAAN PERSEKUTUAN
62604 PUTRAJAYA
( u.p : Unit Pengambilan dan Penempatan Pelajar )
Nombor Telefon :

03-88841260
03-88841245
03-88841243
03-88841235
03-88841231
03-88841226

       
  URUSETIA BAHAGIAN PENDIDIKAN GURU
Cawangan Sabah
d/a Institut Pendidikan Guru Kampus Gaya
Peti Surat 10491
88805 Kota Kinabalu, Sabah
Nombor Telefon : 088–236804
       
  URUSETIA BAHAGIAN PENDIDIKAN GURU
Cawangan Sarawak
Jalan College
93259 Kuching, Sarawak
Nombor Telefon : 082 – 258045

 

INGIN MEMILIKI BLOG SENDIRI?JOM BINA BLOG ANDA SENDIRI .DAPATKAN EBOOK JOM BUAT BLOG (BLOGSPOT) KHAS UNTUK BAKAL GURU.HANYA RM 20.00 SAHAJA . CEPAT JANGAN KETINGGALAN. KETERANGAN LANJUT. LAYARI http://www.jombuatblog.com

24 Responses

  1. Thanks..4 keeping tis activity calendar.
    saya tcari2 d laman web moe tp dah x boleh buka.

  2. SY SEMAK KALENDER AKTIVITI KPLI JUN 2010 DARI WEBSITE INI. TQ SO MUCH.

  3. ribuan tq..! mujurlah u simpan sini =)

  4. thanks upload calendar ni…lupe plak nak save aritu… huhu, baru je ambik mtest sabtu aritu, xtau ar camne… ntah dapat ke x pun xtau… dlu penah ambik kpli dah sampai stage interview, and mmg da kira lulus…tp masalahnye time no blom konvo… so diaorg reject camtu je… sewdih gile…isk isk

  5. tq so much for the info!! this is really up to date!

  6. tq…sila datang lagi…..

  7. tq byk2 sbb upload kalendar ni..ari tu atie dah save dlm laptop dan dah print tampal depan cermin mekap takut lupa mcm tahun lepas..bila check nama untuk panggila m test, nama atie xde atie terus koyak..bila dpt panggilan ke2 m test kalut atie cari balik kalendar tu..laptop pulak rosak..sardis nyer..terpaksa la ke cc..nasib baik jumpa kalendar kat sini..tq byk2…

  8. De x sape2 yg simpn kalendar aktiviti kpl-spm.nk tau ble leh check samada berjaya or x exm mtest

  9. saya nk semak keputusan ujian mtest..
    adakah saya layak atau tidak..
    tetapi, saya tidak menemui laman web yang berkaitan.
    sila tolong emailkan saya alamat web yang berkaitan.
    terima kasih.

  10. betul ke semakan kmasukan tu pd 7 june 2010???bukan 14june 2010 ke?..so confusing..

  11. saya cuma nak tahu bilakah permohonan KPLI or DPLI ambilan 2011 akan dibuka dan bley x saya nak dapatkan website nyer skali,,,terima kasih

  12. biasanya akan diiklankan dalam akhbar utama terlebih dahulu……

  13. sy lpsn diploma uitm. cmna nk minta jd guru xtau la..cmna step2 nye??

  14. PERMOHONAN UNTUK KPLI JAN 2011 DIBUKA PADA 11 OKT 2010 HINGGA 24 OKT 2010.BELI NO PIN DI BSN (RM6.00).ISI BORANG SECARA ONLINE DI ALAMAT http://www.moe.gov.my

  15. askm…saya tertanya-tanya…permohonan kpli ambilan jun 2011 dah keluar ke belum? atau saya dah terlepas?…pls inform ye..

  16. tak keluar lagi……sebarang info terkini tentang kpli akan saya paparkan di blog ini http://www.sharimi.wordpress.com

  17. askum….btul ke pemohonan kpli jun 2011 da tamat smlm?

  18. permohonan kpli belum keluar lagi……

  19. btul ke kpli jun 2011 dh de thun ni?knapa dh bulan april msh xde pape mklmat lg….sllu bln feb or mac dh kuar iklan…

  20. Dah keluar le ari tu..dlm bln feb 2011..ramai org terlepas pandang..

  21. okt 2010 permohonan dibuka untuk pengambilan jan 2011…..24 jan 2011 mereka yang berjaya, melapor diri di Institut Perguruan.feb 2011 permohonan baru dibuka?mustahil ?

  22. dah nak masuk penghujung april, masih tak kuar lg KPLI. Mbe xde KPLI untuk jun nih..

  23. yg bulan feb 2011 tu dpli bkn kpli..tiap2 hr sy bka lmn web moe tp xde pun iklan kpli..tp sy de dgr yg kpli kmasukan sept 2011..mngkin tmpoh pngajian 1thn 6bln..

  24. mbe betul kemasukan sept 2011.. sb universiti2 pn start tahun nih kemasukan start bulan sept.. erm tggu n lihat je lah…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: