SUDAH DITUTUP – JAWATAN KOSONG DI KUMPULAN PENDIDIKAN YAYASAN PELAJARAN JOHOR (KPYPJ)


HARAP MAAF – IKLAN JAWATAN NI SUDAH DITUTUP……….

info tentang jawatan kosong terkini sila layari http://www.kerjakosong-terkini.blogspot.com

JAWATAN:

PENSYARAH

Tawaran Kekosongan dalam Bidang Akademik seperti berikut:
1. Kejuruteraan Awam
2. Kejuruteraan Elektrik
3. Kejuruteraan Elektrik (Mekatronik)
4. Kejuruteraan Elektronik
5. Kejuruteraan Komputer
6. Sistem Maklumat
7. Sistem Komputer
8. Penilaian, Senibina, Ukur Bahan, Ukur Tanah
9. Ekonomi
10. Perakaunan
11. Statistik / Matematik
12. Pentadbiran / Pengurusan
13. Pengurusan Perhotelan
14. Pengurusan & Penyediaan Makanan (Kulinari)
15. Bahasa Inggeris (TESL)
16. Undang-undang
17. Bahasa Arab

Syarat Permohonan:

Memiliki Ijazah Sarjana atau Ijazah Sarjana Muda dalam bidang berkaitan.
Mempunyai pengalaman mengajar dalam bidang berkaitan dimana-mana IPTS/IPTA diiktiraf.

PENOLONG PENSYARAH/ PENGAJAR

Tawaran Kekosongan dalam Bidang Kemahiran seperti berikut:
1. Juruelektrik
2. Perhotelan Kulinari
3. Wireman & Chargeman
4. Sistem Maklumat
5. Sistem Komputer
6. Penyediaan Makanan
7. Rangkaian Komputer
8. Elektronik
9. Teknologi Automotif
10. Pembuat Pakaian Wanita & Lelaki
11. Pelukis Pelan Senibina
12. Lukisan Rekabentuk/ Grafik
13. Lanskap
14. Animasi

Syarat Permohonan:

Sekurang-kurangnya memiliki SKM Tahap 3 atau Diploma dalam bidang yang berkaitan.
Mempunyai pengalaman mengajar dalam bidang berkaitan dimana-mana IPTS/IPTA diiktiraf.

PENTADBIRAN

1. Pegawai Pentadbiran
2. Pegawai Kewangan
3. Pegawai Pemasaran
4. Pengawai Pengurusan Majlis
5. Kerani Akauan
6. Pegawai Operasi & Grafik
7. Penolong Pegawai Grafik
8. Pembantu Pentadbiran
9. Juruteknik Komputer
10. Juruteknik Penyelenggaraan Elektrik/Elekronik/ Penghawa Dingin
11. Pereka Grafik
12. Penyambut Tetamu (Receptionist)

Syarat Permohonan:

Jawatan 1, 2, 3 & 4, kelayakan minima adalah Diploma/Ijazah Sarjana Muda dalam bidang berkaitan.

Jawatan 5, 6 & 10, kelayakan minima adalah memiliki SPM/SPMV dengan literasi komputer.

Jawatan 7, 8 & 9, mempunyai sijil berkaitan.

Calon-calon hendaklah mempunyai pengalaman sekurang-kurangnya 1 tahun dalam bidang yang dipohon.

Calon-calon yang berminat diminta menghantar permohonan dan keterangan diri (resume) kepada:

Timbalan Pengurus Besar
Jabatan Pengurusan & Pembangunan Korporat
Kumpulan Pendidikan YPJ
Aras 2, Wisma YPJ Holdings, No.5, Jalan Seri Perkasa 1/3,
Taman Tampoi Utama, 81200 Johor Bahru, Johor Darul Takzim.
U.P: Encik Jaberidin Bin Mesron / Encik Ahmad Izham Bin Haji Idris
No Tel : 07-2416161 / 2416071

E-mel : kpypj@kpypj. edu.my

Tarikh Tutup : SEGERA

Bertarikh : 10 Julai 2009

24 Responses

  1. ok jek

  2. bila tarikh tutup nie ek

  3. sekarang ni masih open lagi ke untuk jawatan tu sume

  4. RASA-RASANYA DAH TUTUP KOT…………..

  5. agak2 bile open lagi??

  6. saya mengajar matematik di MRSM, sesuai tak dengan kelulusan matematik education saya n berkhidmat selama 9 tahun..mohon jawab

  7. skarang boleh lgi tak mohon..tlg email sya..

  8. kalo dh jd ckgu kt mrsm teruskan je, cz gj pensyarah kt ypj ni rendah sgt. X sesuai dgn kelulusan yg ada.

  9. sy baru tamat pembelajaran di GERMAN-MALAYSIAN INSTITUTE dlm bidang diploma electronic & information technology..
    ade tak jawatan yg sesuai untuk sy pohon lg di sini?
    sekiranya ada..tolong email pade sy…

  10. saya ada deg dlm teknologi marin ble ker sy masuk dlm pentadbiran ker

  11. salam,

    sekiranyan terdapat kekosongan jawatan yang memerlukan
    kelulusan stpm, dan spm sila maklumkan kepada saya.

    sekian terma kasih

  12. sy ade diploma dlm komputer…. ade pgalaman 3 thun…. sy bekas pelajar ypj segamat……. tp sy x minat keje ypj gaji kecik… kalo bsar sikit sy nk la…. walao

  13. saya ada kelulusan dalam dip. teknologi malumat (Sistem) DKM. Layak ke saya memohon?

  14. Salam.. saya ingin memohon Jawatan sebagai Kerani Akaun atau Pembantu Pentadbiran di YPJ, ada lagi kekosongan ke..
    memiliki Sijil Perakaunan perniagaan dari Koloj Komuniti, Malaysia, Pasir Gudang, Johor Bahru, Johor.
    Tahun 2004
    sekian semoga dapat perhatian & pertimbangan dari pehak tuan.

  15. sekarang blh mohon lagi jawatan tersebut

  16. Saya ad kelayakkan skm thp 3 dlm bidang automtif,0182780649call me

  17. salam….ade kerja yg bersesuaian dgn saya…lulusan syariah islamiah…email sy -shahadaz_5678@yahoo.com
    atau fb sy-shahadazqhuraisya
    ape2 kerja sila inform ye…syukran..

  18. adakah semua jawatan di atas masih lagi dibuka permohonannya? saya berminat untuk memohon jawatan sebagai penolong pensyarah/pengajar dalam bidang rangkaian komputer. jika masih lagi dibuka,tolong emailkan kepada saya iaitu azadawiah_01@yahoo.com.my. jasa baik anda didahulukan dgn ucapan terima kasih.

  19. biasanya setiap jawatan kosong ada disertakan tarikh tutup.sila lihat tarikh tutupnya…..tq….

  20. untuk melihat kerja kosong terkini……..sila layari http://www.kerjakosong-terkini.blogspot.com

  21. sy m’punyai diploma multimedia application..jika ade jawatan yg bsesuaian..email kn pd sy… ekinbandi@yahoo.com

  22. Salam..klu ade kekosongan jawatan bg pegawai kaunselor di YPJ Johor ni,boleh tolong inform kan pd sy x melalui email…..sy fresh graduate dlm bidang kaunseling

  23. Dapatkan tips lulus temuduga kerja kerajaan – http://www.kerja-kerajaan.com/index.php?ref=sharimi

  24. Slm..Ada ke jwtn sesuai utk syriah @ usuludin d YPJ utk lepasan Al Azhar Mesir??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: