JAWATAN KOSONG TERKINI – http://www.kerjakosong-terkini.blogspot.com


Sila layari blog JOM CARI KERJA : http://www.kerjakosong-terkini.blogspot.com

Sunday, 19 April 2009
JAWATAN KOSONG DI PEJABAT KERAJAAN NEGERI TERENGGANU
Terbuka kepada Rakyat Negeri Terengganu sahaja.

JAWATAN:
-PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT F41
-PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT F29
-PENOLONG PEGAWAI VETERINER G27
-PENOLONG PEGAWAI PERTANIAN G27

Maklumat Lanjut & Borang Permohonan On-line :
http://spn.terengga nu.gov.my

Tarikh Tutup : 10 Mei 2009
Posted by SHARIMI MUHAMAD at 20:35 0 comments
Labels: KERJA KERAJAAN
JAWATAN KOSONG DI FINAS
Terbuka kepada semua Warganegara Malaysia.

JAWATAN:
-JURUTERA – J52
-JURUTERA – J44
-JURUTERA – J41
-AKAUNTAN – W44
-AKAUNTAN –W41
-PEGAWAI TADBIR – N41
-PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT – F41
-PEREKA – B27
-PEMBANTU TEKNIK – J29
-PENOLONG PEGAWAI TADBIR – N27
-PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT – F29
-PENOLONG JURUAUDIT – W27
-PENJAGA JENTERA ELEKTRIK – R22
-JURUTEKNIK – J17
-AHLI FOTOGRAFI – B17/18
-JURUTEKNIK KOMPUTER – FT17
-PEMBANTU TADBIR KEWANGAN – W17
-PEMBANTU TADBIR (KESETIAUSAHAAN) – N17
-PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/ OPERASI) – N17
-PEMANDU KENDERAAN – R3

Maklumat Lanjut & Borang Permohonan :
http://www.finas. gov.my

Tarikh Tutup : 6 Mei 2009
Posted by SHARIMI MUHAMAD at 20:33 0 comments
Labels: JAWATAN KOSONG, KERJA KOSONG
JAWATAN KOSONG DI PERCETAKKAN NASIONAL BERHAD
Terbuka kepada semua Warganegara Malaysia

JAWATAN:
-PENGURUS PEMASARAN (PNMB Kuala Lumpur)
-EKSEKUTIF PENGELUARAN DIGITAL (BAHAGIAN PENGELUARAN, PNMB Kuala Lumpur)
-EKSEKUTIF PEMASARAN (BAHAGIAN PEMASARAN, PNMB Kuala Lumpur)
-PEREKA GRAFIK (UNIT GRAFIK, PNMB Kuala Lumpur)
-JURUTEKNIK (BAHAGIAN PENGELUARAN, PNMB Kuala Lumpur)
-PEMBANTU TADBIR (BAHAGIAN HRA & PEROLEHAN, PNMB Kuala Lumpur)
-PENGAWAL KESELAMATAN (UNIT KESELAMATAN, PNMB Kuala Lumpur)

Maklumat Lanjut & Borang Permohonan :
http://www.printnas ional.com. my
http://www.printnas ional.com. my/job_vacancies .asp

Tarikh Tutup : 30 April 2009
Posted by SHARIMI MUHAMAD at 20:32 0 comments
Labels: JAWATAN KOSONG, KERJA KERAJAAN, SPA
PROGRAM PENEMPATAN KERJA JABATAN TENAGA KERJA-NEGERI TERENGGANU
Program Penempatan Pekerjaan (3P) Pejabat Tenaga Kerja Terengganu

Tarikh: 19 – 21 APRIL 2009

Masa: 9.00 pagi – 4.00 petang

Tempat: Pejabat Jabatan Tenaga Kerja (JTK) Terengganu,
Jalan Pasir Panjang, Kuala Terengganu.
Posted by SHARIMI MUHAMAD at 20:30 0 comments
Labels: JAWATAN KOSONG
JAWATAN KOSONG DI PEJABAT PENASIHAT UNDANG-UNDANG NEGERI PAHANG
Terbuka kepada semua Warganegara Malaysia.

JAWATAN:
-PEGAWAI UNDANG-UNDANG GRED L41

CARA MEMOHON

Permohonan boleh dibuat dengan menghantar Resume beserta dengan dokumen-dokumen berkaitan ke alamat seperti berikut:-

YB.PENASIHAT UNDANG-UNDANG NEGERI PAHANG
PEJABAT PENASIHAT UNDANG-UNDANG NEGERI PAHANG
TINGKAT 3, WISMA SRI PAHANG
25000 KUANTAN

Maklumat Lanjut :
http://www.pahang. gov.my
http://www.pahang. gov.my/index. php?option= com_content& task=view& id=244&Itemid= 1

Tarikh Tutup : 15 MEI 2009
Posted by SHARIMI MUHAMAD at 20:29 0 comments
Labels: JAWATAN KOSONG, KERJA KERAJAAN, KERJA KOSONG
JAWATAN KOSONG DI MAJLIS DAERAH KUALA LANGAT
Terbuka kepada semua Warganegara Malaysia.
Keutamaan kepada Rakyat Negeri Selangor.

JAWATAN:
-PEGAWAI TADBIR N41
-PENOLONG PEGAWAI PERANCANG BANDAR J29
-PEMBANTU TEKNIK J29
-PENOLONG AKAUNTAN W27
-PENOLONG PEGAWAI BELIA & SUKAN S27
-PEMBANTU AKAUNTAN W17
-PEMBANTU PENGUATKUASA N17
-PEMBANTU PENILAIAN W17
-PELUKIS PELAN J17
-JURUTEKNIK PERANCANG BANDAR J17
-JURUTEKNIK J17
-JURUTEKNIK LANDSKAP J17
-JURUTEKNIK KOMPUTER FT17
-PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN. OPERASI) N17
-PEMBANTU TADBIR RENDAH BALIF N11

Maklumat Lanjut & Borang Permohonan :
http://www.mdkl. gov.my

Tarikh Tutup : 30 APRIL 2009

__._,_.___
Posted by SHARIMI MUHAMAD at 20:28 0 comments
Labels: JAWATAN KOSONG
JAWATAN KOSONG DI BALAI SENI LUKIS NEGARA
Terbuka kepada semua Warganegara Malaysia.

JAWATAN:
-PEMBANTU MUZIUM S17
-PEMBANTU AKAUNTAN N17
-PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/ OPERASI) N17

Maklumat Lanjut & Borang Permohonan :
http://www.artgalle ry.gov.my

Tarikh Tutup : 24 APRIL 2009
Posted by SHARIMI MUHAMAD at 20:26 0 comments
Labels: JAWATAN KOSONG
Wednesday, 15 April 2009
JAWATAN KOSONG DI MARDI
Terbuka kepada semua Warganegara Malaysia.

JAWATAN:
-Pegawai Penyelidik, Gred Q41, Q43, Q47, Q51 dan Q53 (Sarawak)

Maklumat Lanjut & Borang Permohonan :
http://www.mardi. gov.my/jawatan/ login.php

Tarikh Tutup : 23 APRIL 2009
Posted by SHARIMI MUHAMAD at 17:50 0 comments
Labels: JAWATAN KOSONG
JAWATAN KOSONG DI SURUHANJAYA PERKHIDMATAN AIR NEGARA
Terbuka kepada semua Warganegara Malaysia.

JAWATAN:
1. EKSEKUTIF, BAHAGIAN STANDARD TEKNIKAL DAN PEMATUHAN
2. EKSEKUTIF, BAHAGIAN PEMBAHARUAN REGULATORI DAN INTEGRASI
3. EKSEKUTIF, BAHAGIAN PERLESENAN DAN TARIF
4. EKSEKUTIF, BAHAGIAN HAL EHWAL PENGGUNA,PEMANTAUAN DAN PENGUATKUASAAN
5. EKSEKUTIF, LATIHAN DAN PEMBANGUNAN
6. PEMBANTU AUDIT DALAMAN
7. PEMBANTU SUMBER MANUSIA
8. PENGARAH, WILAYAH SELATAN
9. TIMBALAN PENGARAH, WILAYAH SELATAN
10. EKSEKUTIF WILAYAH
11. JURUTEKNIK

Maklumat Lanjut & Cara Memohon :
http://www.span. gov.my/index. php?option= com_content& task=view& id=28&Itemid= 95

Pemohon-pemohon yang berminat dipelawa menghantar CV lengkap yang menyatakan gaji terkini dan gaji dipohon bersama-sama sekeping gambar berukuran pasport secara pos atau menerusi emel ke alamat berikut:

KETUA PEGAWAI EKSEKUTIF
Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN)
Tingkat Bawah & 1,
Prima Avenue 7, Blok 3510,
Jalan Teknokrat 6,
63000 Cyberjaya
U/p : Ketua Unit, Sumber Manusia

atau
Emel : abdulsalim@span. gov.my atau fearzatul@span. gov.my
(untuk jawatan 1-7) (untuk jawatan 8-11)

Sila nyatakan nama jawatan dan jabatan yang dipohon di bahagian atas sebelah kiri sampul surat. Hanya calon-calon yang disenaraipendek akan dimaklumkan.

Tarikh Tutup: 30 April 2009

__._,_.___
Posted by SHARIMI MUHAMAD at 17:49 0 comments
Labels: JAWATAN KOSONG

Sila layari blog JOM CARI KERJA : http://www.kerjakosong-terkini.blogspot.com

About these ads

60 Responses

  1. NORHAFIZAH BINTI MAD ZAHARI
    Mya.zara99@yahoo.com

    Current Address : 35,kg Tanjung Baru,21700 Kuala Berang,Hulu Terengganu.Terengganu
    Permanent Address : 35,Kg Tanjung Baru,21700 Kuala Berang,Hulu Terengganu,Terengganu.
    NRIC : 870208-11-5800
    H/P : 013-9933604
    Sex : Female
    Status : Single
    Race/Religion : Malay/Islam
    Weight : 58kg
    Height : 154 cm
    EDUCATION

    2005-2008 Kolej Teknologi Bestari,Setiu,Terengganu.
    Diploma Bussiness Management
    2002-2004 Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Berang,Terengganu.
    SPM- 2A1,3B1,4B3,5C1,6C1,7D1,8E1
    1999-2001 Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Berang
    PMR- 2B,4C,2D

    WORKING EXPERIENCE

    Jun 08-Jan 09 STANDARD CHARTERED BANK, TERENGGANU
    Bank-Teller & Back Room Officer
    Jun-Julai 2007 LATITUDE TREE TERENGGANU
    Manufacture operator (Part Time)

    ACTIVITIES

    SOCIETIES 1. Persatuan Usahawan Kolej Teknolog Bestari (Member)
    2. English Club Kolej Teknolog Bestari (Member)
    SEMINAR 1. Kem Kaunseling Sehari (November 2005)
    2. Bengkel Motivasi Pelajar (July 2005)
    HOBBIES Reading, explore new things, traveling, and playing badminton

    PERSONAL CHARACTERISTIC

    Personal Qualities High level of commitment, motivation and pleasant personality
    Preferred Work Challenging and competitive working environment
    Executive Qualities Energetic and enthusiastic team player with strong communication,
    Analytical skills seeking career growth and professional challenges in a
    Stimulating environment

    SKILL

    Language Fluent in English and Malay
    Computer Excellent Knowledge Of Window And Microsoft Office Programs
    (Word, Excel, Access, Power Point And Internet Explorer)
    Expected Salary RM 1400
    Availability Immediately

    CHARACTER REFERENCE

    • Madam Norhayati Binti Abdullah
    Head of management and Economy Department
    Marketing Management Lecturer
    Kolej Teknologi Bestari
    Tel (office) : 09-6097100/101

    • Ganesh a/l Khateravellu
    Manager of Standard Chartered Bank
    Jalan Sultan Ismail, Kuala Terengganu
    Terengganu
    Tel (office): 09-6223388

    Norhafizah binti Mad Zahari,
    35,Kg Tanjung Baru,
    21700 Kuala Berang,
    Hulu Terengganu,
    Terengganu.
    __________________________________________________________________________
    Manager,
    Human Resources Department

    Dear Sir/Madam
    APPLICATION THE POST OF CLERK
    I refer to the above matter.
    Graduated from Kolej Teknologi Bestari, Setiu, Terengganu with Diploma in Business Administration (Major in Management). I attended many courses in relating to business, marketing & management.

    I have served almost 1 year in the banking industry & worked as a Bank Teller & Back Room Officer. The detail of my job scope is elaborated in my resume.
    I am a hardworking, dedicated, goal oriented, confident person. I am able to work under pressure with minimum supervision. I believe that I can serve your company well and bring it to a better stand with the new ideas that I’ll be contributing based on the experience I have.
    Attached please find herewith my resume and the relevant certificates.
    I look forward for a favorable reply from you soon.
    Your sincerely,

    …………………………………………
    (NORHAFIZAH BINTI MAD ZAHARI)

  2. -DIBUANG KERJA
    -SUKAR MENDAPATKAN KERJA
    (TEMUDUGA TERBUKA)
    KEPADA SESIAPA YG INGIN BEKERJA DI KILANG-KILANG DI PETALING JAYA,KLANG DAN SHAH ALAM,KELEBIHAN GAJI RM1K++,KERJA SHIFT,KWSP,KEMUDAHAN TEMPAT TINGGAL DAN PENGANGKUTAN DISEDIAKAN…
    SILA SMS NAMA DAN ALAMAT DENGAN TAJUK ”MEMOHON PEKERJAAN” KE 018-2939551 SEGERA,TEMPAT TERHAD…KELULUSAN DARI ”JABATAN TENAGA KERJA”

  3. Saya seorang anak kelantan yang mencari kerja di Kota Bharu.Saya hanya berkelayakan SPM tapi mempunyai pelbagai pengalaman kerja sebagai service advisor(UMW Toyota Kota Bharu-1thn),customer service assistant,kerani akaun(Air Asia Sdn Bhd-5 thn)…Kepada majikan yang berminat boleh menghubungi saya di talian 014-2140952

  4. saya berasal dari kedah, baru sahaja tamat sijil pengajian perniagaan, sekiranya ada kekosongan jawatan sila hubungi saya di nom 017-4962248/04-4957907.sekian terima kasih…..

  5. jawatan @ kerja kosong terkini sila layari http://www.kerjakosong-terkini.blogspot.com

  6. saya nazrie dr kota bharu ingin mencari pekerjaan,kiranya ada kekosongan jawatan di kelantan sila hubungi saya di talian 0126424501 @ email kan kepada wannaznieyranazrie@yahoo.com.my…saya pernah bekerja di kilang proton shah alam selama lebih kurang 7 tahun..sekian terima kasih..

  7. sy ct,mencari pekerjaan ….berumur 21.ada pengalaman kerja 2 tahun. dlm khidmat pelanggan.harap hubungi saya jika anda rasa sy sesuai dan berlayakan.0174669878 atau 04-2282521,kelulusan spm,diploma. sy memerlukan pekerjaan hubungi sy

  8. saya berumur 25 tahun, beminat mencari kerja area terengganu@ pantai timur -pengalaman dalam civil, mechanical, accounts, computer,manufacturing, marketing .kebolehan dalam menaip, ms office , design. mempunyai lesen B2 &D dan kenderaan pesendirian , boleh bekerja di bawah pengawasan minimun
    contact no : 0199425032 expert salary : 1500 ++

  9. saya ingin mencari kerja tetap. saya mempunyai kelulusan spm tapi mempunyai pengalaman bekerja 7 tahun sebagai technicion.saya ingin mencari pekerjaan yang bleh memberi gaji lebih dari sekarang (3+++)

  10. saya ingin bekerja di pejabat agama sekitar kajang atau rawang jawatan tetap. saya mempunyai kelulusan ijazah sarjanamuda syariah dan diploma tahfiz al-quran. trima kasih

  11. memerlukan pekerjaan yang selayaknya dgn sijil teknologi pembinaan

  12. saya mencari pekerjaan di jabatan kerajaan di pulaupinang dah banyak borang saya hantar semua tak panggil temuduga adakah kelulusan yg saya ada tak layak.kululusan saya SRP kalau ada saya nak jawatan pemandu atau pekerja AM saja

  13. saya berkelulusan SPM dan mempunyai pengalaman kerja selama 7 tahun di kilang kereta…saya ingin mencari kerja berat seperti memasang body kereta atau apa2 je di sekitar lembah klang terutama di shah alam.Sekiranya sesiapa yang memerlukan pekerja dalam bidang ini,sila email saya…

  14. saya fresh graduate dr uitm shah alam berkelulusan ijazah sains ukur dan geomatik.saya terlalu berminat untuk menimba pengalaman bekerja di mana2 agensi swasta atau kerajaan.sekiranya ada sesiapa yang memerlukan pekerja dalam bidang ini, sila email saya…terima kasih

  15. saya fresh graduate dr uitm shah alam berkelulusan ijazah sains ukur dan geomatik.saya terlalu berminat untuk menimba pengalaman bekerja di mana2 agensi swasta atau kerajaan di terengganu.sekiranya ada sesiapa yang memerlukan pekerja dalam bidang ini, sila email saya…terima kasih

  16. keje kosong kt kwsn kedah xde ke?

  17. saya adalah lepasan Diploma pelajar Kolej Islam dan Teknologi (KIST) jurusan jururawat..nak bertanyakan jawatan kosong di mana-mana hospital. no tel saya: 0193280062

  18. salam, jika berminat jadi pembanci jabatan perangkaan di area telok panglima garang..call segera 017-3389725
    sebelum 27 Jun 2010. Tq

  19. sy lepasan diploma in broadcasting…sy ingin mencari kerja yg berkaitan dalam bidang penyiaran sebarang maklum balas tolong maklumkan di no 0177791904

  20. saya adalah lepasan sijil senibins dari politeknik
    saya tinggal di area kajang dan pernah menjalani praktikal selama 6 bulan di subang jaya.
    saya berminat mencari kerja sebagai pelukis pelan yg bersesuai dengan kelulusan saya.
    jika berminat untuk mengupah sama ada separuh masa dan sepenuh masa email kan di fatym_90@yahoo.com
    terima kasih =)

  21. saya salah seorang penganggur lepasan ijazah diploma dari mesir…jika ada kekosongan jawatan dalam bidang agama tolong beri saya peluang…insan yang malang…..alamat saya sk cyberjaya persiaran bestari zon flagship 2

  22. nma bru hbs bljr,,slama 3 tahun
    ingin mncri pkrjaan dalam bidang saya..
    iaitu mknikal pembuatan..

  23. saya pelajar lpsn stpm dan ign mencari pkerjaan d shah alam. sy mncari kerja kerani. jika ad hbngi saya d no 0123737627

  24. Current Address : 12184 taman desa permai,
    Kampung padang nenas,21030 Kuala Terengganu.

    H/P : 019-9084990
    Sex : Female
    Status : Single
    Race/Religion : Malay/Islam
    Weight : 42kg
    Height : 150 cm
    EDUCATION
    2007-2010 POLITEKNIK SULTAN MIZAN ZAINAL ABIDIN,Dungun,Terengganu.
    Diploma in Civil Engineering.

  25. Syarikat kami adalah consultant kepada beberapa syarikat di Kuala Lumpur dan Selangor.Kini kami dalam perancangan untuk membuka kedai komputer dan pusat pembangunan aplikasi di Jerteh atau sekitarnya.

    Programmer(Kontrak)
    1. Mempunyai diploma/ijazah/master dalam bidang Sains Komputer/IT
    3. Bertanggungjawab dalam pembangunan aplikasi sistem
    4. Gaji bulanan RM800 – 1500 (base on exprience)

    Untuk memohon atau mendapatkan maklumat lanjut, sila emailkan resume ke recruitlagenda@yahoo.com

  26. Sya mmerlukan krja pmandu d sekitar trg

  27. assalammualaikum..saya rosshakila nabila bt ishak dari kota gelanggi 2 jerantut pahang,saya berumur 19 tahun,saya baru lepasan institut kemajuan ikhtisas pahang mengambil jurusan sistem maklumat,saya ingin memohon jawatan kerani di mana-mana syarikat. Jika terdapat kekosongan pekerjaan sila hubungi saya di nombor ini,0134909850 @ emailkan saya kila_tomey@yahoo.com.
    Sekian.

  28. Assalamualaikum..

    Saya tgh mencari kerja,tidak kira kerja sepenuh masa ataupun sambilan di area Lembah Klang..Jika ada,sila beritahu sy..Terima kasih

  29. Kami adalah sebuah syarikat berasal dari Korea Selatan, mempelawa mereka yang berumur > 18 Tahun yang berkelayakan serta tinggal di negeri-negeri di Pantai Timur ( Terengganu, Pahang & Kelantan) mengisi kekosongan jawatan sebagai Pengurus / Wakil Pemasaran Terlatih secara Part time / full time.

    Calon-calon mestilah seorang yang boleh berdikari, komited & mempunyai semangat membara untuk berjaya dalam hidup.

    Mereka yang terpilih boleh berharap menerima pendapatan minima sebanyak RM 2100 sebulan yang mana termasuk komisen/Gaji Asas, Komisen Bonus & Jualan, Elaun Latihan, Insentif Prestasi, dll.

    Pelatih yang terpilih mestilah boleh menghadiri Latihan Intesnsif selama 2 Hari (Makan Pagi, Makan Tengah hari & Makan Malam ditanggung sepenuhnya)

    Jika berminat, sila hantar resume yang ada gambar ke: coway.hr@gmail.com

  30. ALAMAT 28B KAMPUNG HULU SEREMBANG SPAOH,95600 BETONG SARAWAK
    019264656

  31. SAYA NORA BINTI ALONG DARI KAMPUNG SEREMBANG SPAOH INGIN MEMOHON JAWATAN KOSONG.ANDA BOLEH MENGHUBUNGI SAYA DIALAMAT 28B KMPUNG HULU SEREMBANG SPAOH,95600 BETONG SARAWAK
    0193264656

  32. untuk mengetahui jawatan kosong terkini sila layari blog saya yang lain iaitu blog JOMCARI KERJA http://www.kerjakosong-terkini.blogspot.com

  33. untuk mengetahui jawatan kosong terkini sila layari blog saya satu lagi blog JOM CARI KERJA http://www.kerjakosong-terkini.blogspot.com

  34. untuk mendapatkan info tentang jawatan kosong terkini sila ke blog kedua saya iaitu blog JOM CARI KERJA http://www.kerjakosong-terkini.blogspot.com

  35. saya sekarang sedang mencari kerja. tetapi saya masih belum habis belajar. sekarang saya dalam tahun ke 2. hanya tinggal satu tahun lagi sebelum menamatkan kursus. saya mengambil kursus diploma pemasaran. jika ada kerja yang sesuai dengan kelulusan saya,saya memohon supaya saya diberikan peluang untuk bekerja.

  36. HOUSEKEEPING/LAUNDRY
    Housekeeping Attendants
    Laundry Attendants.I HAVE EXPRINCE LAUNDRY AND HOUSEKEEPING….CONTAC NUMBER 013-3355800….FULL TIME OR PART TIME I CAN WORK….I HOPE U GIVE ME FULL TIME…PLEAS INFORM ME @ MY EMAIL mohdrozaiman@yahoo.com

  37. untuk mendapatkan maklumat tentang kerja kosong terkini sila layari blog saya yang satu lagi iaitu blog JOM CARI KERJA http://www.kerjakosong-terkini.blogspot.com

  38. saya tidak berkerja sekarang, baru tamat kontrak sebagai kerani data kat kuala lumpur selama 5 tahun .ingin mencari perkerjaan disekitar bandar kuala terengganu.0196968903. terima kasih.

  39. Saya Rusli Bin Hassan memerlukan kerja yang tetap di kawasan pantai timur. Saya berkelulusan SPM. Saya berumur 33 tahun dan menetap di Jerteh, Terengganu. Sekiranya terdapat sebarang jawatan kosong, sila hubungi saya di 019-9745069. Sekian terima kasih. Assalamualaikum.

  40. saya memerlukan pekerjaan tetap.lulusan spm.tiada sumber pendapatan.harapan agar ada yang sudi membantu.apa-apa kerja saya sanggup asalkan halal.kehidupan saya terlalu sukar seolah-olah tiada peluang baik yang datang.tolonglah.t/kasih.

  41. Saya lulusan Ijazah Sarjana Muda Pegurusan ingin cara kerja yg sesuai ngan kelulusan saya ,apa-apa saja kerja yang mendatangkan rezeki halal.Gaji yang saya mahu RM 5+++ ke atas

  42. saya lulusan ijazah sarjana muda pengurusan dengan kepujian ingin mencari kerja yang sesuai dengan kelulusan saya di jabatan kerajaan negeri kedah terutama di MADA dan LADA. Sekian terima kasih

  43. wow…..RM 5+++

  44. saya anak jati kelantan dan ingin mencari kerja di kota bharu. berkelayakn stpm dan mempunyai pngalaman kerja di zahafiz travel&tours sbg kerani account dan sbg krani di syrkt pnjualn prabot….sila hubungi sy di no 0179154461

  45. untuk jawatan kosong terkini sila layari http://www.kerjakosong-terkini.blogspot.com

  46. nama saya nazirul ilya (lelaki).. saya baru lepas tamat belajar sijil teknologi maklumat.. saya memerlukan pekerjaan.. no h/p 0173308974/0193486916.
    hubungi saya jika tuan/puan ingin memberi pekerjaan yang sesuai dengan bidang IT…

  47. saya pelajar kolej komuniti.
    kursus sijil automotif
    tamat pengajian 2008
    minat dalam bidang automotif jika ada kerja kosong bahagian kilang proton sila hubungi saya vincent wong wee seng 0195345986
    macam da pengalaman saya ada.

    pembantu mekanik kereta dan lori
    tukang potong di restoran
    salesman rumah
    pembantu makmal swasta

  48. saya pelajar kolej komuniti.
    kursus sijil automotif
    tamat pengajian 2008
    minat dalam bidang automotif jika ada kerja kosong bahagian kilang proton sila hubungi saya vincent wong wee seng 0195345986 @ email saya di vincentwws8822@yahoo.com.my
    macam-macam sudah pengalaman saya ada.

    pembantu mekanik kereta dan lori
    tukang potong di restoran
    salesman rumah
    pembantu makmal swasta
    saya perlukan pekerjaan sekarang dalam bidang yang saya minat saya minat kerja di kilang proton sebab saya sudah lama minat nak ceburi dalam bidang kilang proton please

  49. saya lulusan ijazah sarjana muda syariah dlm bidang sarjana hukum islam dan telah tamat pengajian 5bulan lepas dengan pointer 3.17 dan sedang mencari kerja yang sesuai dengan kelulusan saya..boleh hubungi saya di 017-9842716

  50. boleh dapat kerja ka dalam kerajaan ka.hanya tamat tingkatan 2 saja,cuma ada sijil darjah 6 ja lah.pengelaman banyak lah.boleh mengendali komputer.

  51. Says nak cari keje tapi saya tak Ada kelulusan apa2… Cume Ada pengalaman bekerja sebagai promoter Dan klinik swasta,

  52. sy berasal dari kuala krai,tp ingin mencari kerja di besut dan jerteh. blh x siapa2 bgth sy dimana harus sy mohon.

  53. keje kosong ofie kilang dan hotel klo ade keje jawatan kosong msti bgtaw sy ok :) 0176561402

  54. RESUME

    AHMAD HASBUL HADI BIN ALIAS
    891121-11-5587

    CONTACT
    Address 1526-I Jalan Ibrahim, Lorong Haji Hussien, Bukit Besar, 21100 Kuala Terengganu. Mobile
    Email 014-5370942
    adyalias@yahoo.com

    PERSONAL PARTICULARS
    Age
    Nationality
    Marital Status 22
    Malaysian
    Single DOB
    Gender 21 November 1989
    Male

    OBJECTIVE

    To be a competitive technician who is able to work in a team and under pressure and gained more knowledge to be implemented for the benefit of the company.

    EDUCATIONAL BACKGROUND

    2008-2011
    Level
    CGPA
    Field of Study
    Institution
    Location

    : Diploma Of Mechatronic Engineering
    : 3.17
    : Mechatronic Engineering
    : Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin
    : Dungun, Terengganu

    2005-2006
    Level
    Field of Study
    Institution
    Location

    : Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)
    : Mechanical Engineering
    : Sekolah Menengah Teknik Wakaf Tembusu
    : Terengganu Darul Iman

    FINAL YEAR PROJECT
    Title : Propeller Display
     using the LED to make words when it spinning.
     To show everyone about news.

    DIPLOMA GRADUATE PROGRAM
    Industrial Skill Enhancement Programme (1st Nov 2011- 2nd Feb 2012 )
    Course : Computer Integrated Manufacturing System (CIMS)
    : Negeri Sembilan Skills Development Centre (NSSDC)
     Knowledge on automation system:
    • Pneumatic technology
    • Hydraulic technology
    • Programmable Logic Control (PLC)
    • Sensor Technology  Robotic System and Scada System
     Designed drawings by using AutoCAD software.
     Gained knowledge on Modular Production System
     Designing and Wiring 3 phase motor control

    INTERNSHIP TRAINING
    Company Name Universiti Sains Malaysia, Jabatan Pembangunan,Kampus Kesihatan
    Position Title Trainee
    Date Join-Left 27 July 2009 until 25 December 2009
    Job Description Technical Support, Wiring, Technical Inspection

    SKILLS PROFICIENCY
    Performed installation, wiring and control of AC/DC machine Intermediate
    Handling Electronic Instrument Devices Intermediate
    Programmable Logic Control ( PLC) (Omron and Siemens) Intermediate
    Designing and Wiring 3-phase Motor Control Intermediate
    AutoCAD (2D and 3D) for design Intermediate
    Programming Microcontroller device like Motorola (PIC16F877) Intermediate
    Pneumatic & Electro-Pneumatic, Hydraulic system Intermediate
    Computer skills – Microsoft Office especially Word, excel, Power point, Advanced
    Fluent in Verbal and Written Malay and English Language
    (Proficiency: Advanced – Highly experienced; Intermediate – Familiar with all the Basic functionalities; Beginner – Just started using or learning the skill).

    PERSONAL SKILLS EXTRA – CURRICULAR ACTIVITIES

    • Can start work immediately
    • Able to work under pressure
    • Excellent team working skill
    • Willing to travel
    • problem-solving skills
    • Participant in Football team represented Mechanical department – 2008 – 2011
    • Participant in Snooker team represented Mechanical department – 2010

    MISCELLANEOUS
    Expected Salary : RM 1500 (negotiable)

    REFERENCES 1
    Name
    Position : Puan Ruzilani binti Mohamad
    : Mechanical Lecturer in Politeknik Sultan Mizan
    : Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin
    : 019-7503811
    : Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin
    2300 Dungun,Terengganu
    Institution
    Contact
    Address

    Ahmad Hasbul Hadi Bin Alias
    1526-I Jalan Ibrahim,
    Lorong Haji Hussien,
    Bukit Besar,
    21100 Kuala Terengganu.

    26 January 2012

    Dear Sir,

    Application for Technician Position

    I am writing this letter for applying to the position that corresponds to the field of study and qualifications.
    I have a Diploma in Mechatronic Engineering from Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin (PMZA). In addition, I’m also joining short course program under Industrial Skill Enhancement Program (INSEP) in Computer Integrated Manufacturing System (CIMS) at Negeri Sembilan Skills Development Centre (NSSDC) which expose me technical knowledge and managerial skills. My formal education and training experiences have adequately prepared with the necessary skills and knowledge required for any related position.

    Enclosed herewith, my resume will summarize my qualification, capabilities and career history. I would like to work with your firm. I would be grateful if you would consider my application. Should you require any further details, I am available for an interview at your convenience. Please contact me at 014-5370942 or e-mail me on adyalias@yahoo.com

    Yours Sincerely,

    ……………………………………………..
    Ahmad Hasbul Hadi Bin Alias,
    Enclosures: Resume

  55. saya brasal serawak..saya mencari kerja photografer..
    sila hubunggi saya kalau ade la.
    0176675066

  56. Saya ingin mencari pekerjaan sbagai pemandu lori di Muar, Johor. Mempunyai GDL lori 3 tan. Hubungi saya Ady 013-6654461. Terima kasih.

  57. saya ingin mencari kerja kerajaan tapi masalah sy ni tidak ada kelulusan spm cuma ada sijil dr ikbn sahaja. Tapi saya ada sijil komputer. setangkat nak menaip ke apa ke pasai komputer ni saya pandai la.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 76 other followers

%d bloggers like this: